Unlimited Access to Online Course Modules at a Click
Learn More

JEE Main 23rd June 2022 Shift 1 Memory-Based Question Paper (Available): Download B.Arch Memory-Based Questions

Sakunth Kumar
Sakunth KumarUpdated On: June 24, 2022 08:32 am IST

JEE Main 23rd June 2022 Shift 1 was conducted for Paper 2 B.Arch. Download the memory-based question paper for JEE Main June 23 Shift 1 exam along with the detailed question paper analysis. 

JEE Main 23rd June 2022 Shift 1 Memory-Based Question Paper (B.Arch): Download Memory-Based Questions

JEE Main June 2022 B.Arch exam was conducted on June 23 from 9:00 AM to 12:00 PM. The question paper of JEE Main Paper 2A (B.Arch) consisted of 82 questions divided into three sections viz., Mathematics, General Aptitude and Drawing Test. There were only 2 drawing questions in Paper 2. As the mode of JEE Main 2022 Paper 2 exam was online, the candidates would not have the question paper handy post examination. Therefore, the candidates can check the memory-based questions of JEE Main 23rd June 2022 Shift 1 exam here to estimate their performance. These memory-based questions are collected from students through the Google form below. Candidates found the exam to be of moderate level of difficulty. More in-depth analysis will provided after collecting responses from the students. You can also check JEE Main Exam 2022 Live Updates.

Have you appeared for JEE Main 23rd June 2022 Shift 1? Click Here to Submit Questions that You Remember

JEE Main 23rd June 2022 Shift 1 Question Paper

The Shift 1 question paper of JEE Main 23rd June 2022 is updated here as and when we receive questions from students. If you had appeared for exam, you can also share questions through the form above.

Question 1: Who drew the painting of Bharat Mata?

Answer: Abanindranath Tagore


Question 2: How many days are there in a Leap Year?

Answer: 366 Days


Question 3: Where are Harappa and Indus valley present today?

Answer: The Harappan civilization was located in the Indus River valley. Its two large cities, Harappa and Mohenjo-Daro, were located in present-day Pakistan's Punjab and Sindh provinces.


Question 4: The world's heritage of Bhimbetka is in which state of India?

A) Uttar Pradesh B) Andhra Pradesh C) Madhya Pradesh D) Odisha

Answer: C) Madhya Pradesh


Question 5: In a color wheel the 3 primary colors are?

Answer: The three primary colours are red, green, and blue.


Question 6: The architect who is famous for working with mud and bricks?

Answer: TBU


Question 7: If A and B are two 3×3 matrices such that A.B=B.A then S1: if A^3 is symmetric and B^2 is skew symmetric matrix then (AB)^6 is a skew-symmetric S2:if A^3 is skew-symmetric and B^2 is a symmetric matrix then (AB)^6 is symmetric . . S1 is (true/false), S2 is (true/false)?


Question 8: S1:Loktak lake is famous for floating islands S2: Loktak lake is rich in biodiversity. S1 is (true/false) S2 is (true/false)

Answer: TBU


Question 9: Gobind Sagar Lake is situated in........?

Answer: District Bilaspur


Question 10: London is developed in side of which river?

Answer: River Thames


Question 11: The world's heritage of bhimbetka is in which state of India? A) uttarpradesh B) andhrapradesh C) madhyapradesh D) Odisha

Answer: Madhya Pradesh


Question 12: Which of the following can be drawn with cool colours A. Sunlight B. Sky C. Darkness D. Fire

Answer: TBU


Question 13: A balloon is flying in a circular motion. The radius of the circle is 5m. (Neglect the air resistance). Find the work done by the centripetal force.


​​Drawing Section- As per students, the difficulty level was easy. One question involved Holi festival drawing and coloring scene, question on colour scheme of logo of Burger King. Another question was to redraw a given figure with correct proportions. 


Some questions were asked related to Architecture Design And Film Festival


Also Read

JEE Main 23rd June 2022 Shift 1 Question Paper Analysis

JEE Main 23rd June 2022 Shift 2 Question Paper Analysis
JEE Main 2022 Question Paper (All Shifts)

The official answer key of JEE Main 2022 Paper 2 is expected to be released by July 1, but the results of Paper 2 can be expected only after the announcement of Paper 1 results. Usually, NTA releases Paper 2 results within 20-25 days after the conclusion of the last day of the exam. The Session 2 of JEE Main 2022 will be conducted on July 21.

For the latest Education News, keep visiting CollegeDekho. You can also join our Telegram Group for the latest Education news & updates.

JEE Main Previous Year Question Paper

JEE Main 2021 August 26 Shift 1

JEE Main 2021 August 26 Shift 2

JEE Main 2021 August 27 Shift 1

JEE Main 2021 August 27 Shift 2

JEE Main 2021 August 31 Shift 1

JEE Main 2021 August 31 Shift 2

JEE Main 2021 September 1 Shift 2

JEE Main 2021 September 1 Shift 1

B Tech 26 Aug 2021 Shift 1

/news/jee-main-23rd-june-2022-shift-1-question-paper-27784/

Be the First to Know

Get Access to Latest Updates

Do you have a question? Ask us.

  • Typical response between 24-48 hours

  • Get personalized response

  • Free of Cost

  • Access to community

Recent News

Subscribe to CollegeDekho News

By proceeding ahead you expressly agree to the CollegeDekho terms of use and privacy policy
Apply Now

Predict your percentile based on your JEE Main performance

Predict Now
Top